Zelena shema

Green Key

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

Del tega združenja je tudi naša zgodba Pravljice na Veliki planini, ki je v shemo stopila s pridobitvijo znaka "Zeleni ključ", ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.

Z vstopom v Zeleno shemo slovenskega turizma smo tako postali prva nastanitev na Veliki planini in s tem še naprej orjemo ledino ter postavljamo visoke standarde. To je za nas lepa potrditev s strani Feel Slovenija in hkrati zgolj posledica našega prizadevanja za zeleni turizem ter skrb za naravo in okolje, ki sta nam prvotnega pomena, saj se močno zavedamo pomembnosti sobivanja z naravo.

Veseli smo, da sta naš trud in delo poplačana, hkrati pa smo dobili potrditev o svoji eko in zeleni naravnosti delovanja